fbpx

Onze kracht

Onze troeven

 • 60 jaar ervaring in het opleiden van topkappers!
 • 90% praktijk
 • Op echte modellen i.p.v. oefenhoofden.
 • Opleiding op de werkvloer in kapsalon.
 • Salonervaring
 • Opleiding zeer klantgericht. (klantadvies/klantenservice)
 • In een gloednieuwe Academie
  en moderne salon-omgeving, hartje Antwerpen.
 • Werken met topproducten Kevin Murphy & Eleven
  (ecologisch/niet getest op dieren)
 • Persoonlijke aanpak.
 • Fotoshoots/examenshow/events
 • Door gepassioneerde docenten die steeds up-to-date zijn
  & recht uit de kapperswereld
 • Vele topkappers uit BE & NL hebben bij ons hun opleiding genoten.
 • Na deze opleiding kan je bij elke kapper of zelfstandig aan de slag!
 • Eigenaars hebben sterke connectie binnen de kapperswereld.
DSC06648

Waarom kiezen voor Academie Verbist?

Er zijn enorm veel kappersopleidingen te volgen. Waarom kies je voor ons?
Het beroep van kapper is een ongelofelijk mooi beroep.
Je maakt mensen gelukkig. Het is een sociaal beroep waarbij de mens centraal staat. Je kan als kapper creatief zijn & voortdurend bijleren. Ons beroep wordt nooit saai, gelukkig maar.

Het vak van kapper is ondertussen een knelpuntberoep geworden. Er studeren veel kappers af maar ze missen praktijkervaring om in een kapsalon te werken of zelfstandig aan de slag te gaan. Ons vak is een ambacht & zoiets leer je enkel door het te doen, herhalen en toe te passen in de praktijk.

Wij als Academie Verbist willen jou dit mooie beroep aanleren. Niet enkel door je technieken aan te leren op een oefenhoofd, maar door een praktijkgerichte opleiding in ons Academie salon. Onze klanten weten dat ze naar een Academie komen, dus onze docenten kunnen begeleiding geven bij de klant, wat in een gewoon kapsalon niet mogelijk is, of al snel onprofessioneel overkomt. Echte klanten maken immers echte kappers.

Om kapper te worden, moet je dus vooral niet alleen de basis aanleren op een oefenhoofd, maar in de praktijk leren omgaan met verschillende haartypes & klanten. Want elke klant is uniek & leren luisteren naar wat de klant wilt & vooral niet wilt, maakt je een topkapper.

Aangezien wij zelf nog 2 andere kapsalons uitbaten, De Corbie Stijlbar & Barbier,
kijken wij door de bril van de werkgever & weten we wat belangrijk is om deze toekomstige kappers op te leiden.

Techniek, ervaring, salonbeleving, persoonlijk klantenadvies, topproducten, begeleiding door een gepassioneerd team van docenten. Hierin maken wij het verschil.

Na onze opleiding kan je bij elke kapper of zelfstandig aan de slag. Wij stomen je klaar tot een kapper die stevig in zijn schoenen staat, klaar voor je eigen weg te gaan.

Waarom zijn wij een privรฉ school?

Om een erkende school te zijn, moet je het leerprogramma of lesplan volgen. In het leerprogramma mag er maar maximum aantal uren (slechts 20 dagen) praktijkopleiding gegeven worden.

Wij als Academie Verbist vinden dit te weinig praktijkervaring voor studenten om de ambacht van kapper aan te leren. Zeker als je na je opleiding in een kapsalon of zelfstandig aan de slag wil gaan. Wij geloven dan ook sterk in onze praktijkgerichte aanpak.

Aangezien wij graag onze eigen weg willen blijven varen en willen aanbieden wat er vandaag รฉn vooral morgen belangrijk is om een topkapper te zijn. Zonder daarbij tegen de beperkingen van het lesplan te botsen. Een privรฉ-school blijven, is dan ook een bewuste keuze.

Waar maken wij het verschil?

DSC05744

Klanten die naar ons Academie kapsalon komen weten dat onze kappers studenten zijn. Ze weten dan ook dat onze docenten begeleiding geven op de werkvloer. Je kan dus altijd iets vragen aan een docent als je hulp nodig hebt en de docent kan je bij de klant verder helpen. In een gewoon kapsalon heeft de kapper bijna geen tijd om je te begeleiden, aangezien hij of zij zelf met klanten bezig is. Je blijft dus vaak langer aan de wastafel & afwas staan. Je kan ook minder snel balayages & snitten uitvoeren op klanten, daar deze klanten komen voor de professionals.

Wil je meer info? Stuur ons een bericht!