fbpx

Woon je in Nederland & droom je van een carriรจre als kapper of barbier?
Of je nu van 0 begint of reeds een kappersopleiding achter de rug hebt en รฉnkel ervaring mist of je verder wil specialiseren in bepaalde diensten en technieken..
We got you! Ons ruim gamma kappersopleidingen is geknipt voor jou!

Ben je jonger dan 18 jaar?

Ben je โ€“ 18 jaar dan kan je bij ons de opleiding volgen:
allround hairstylist(e) (BOL)
Geen vooropleiding nodig.
Opgelet! Opleiding -18 jaar รฉnkel mogelijk voor studenten uit Nederland.

Ben je ouder dan 18 jaar?

Ben je + 18 jaar dan kan je bij ons kiezen
uit al onze opleidingen voor volwassenen. (dag onderwijs)
Geen vooropleiding nodig.

Onze kracht

 • 60 jaar ervaring in het opleiden van topkappers!
 • 90% praktijk
 • Op echte klanten i.p.v. oefenhoofden.
 • Opleiding op de werkvloer in ons eigen kapsalon.
 • Opleiding zeer klantgericht. (klantadvies/klantenservice)
 • In een gloednieuwe Academie
  en moderne salon-omgeving, hartje Antwerpen.
 • Werken met topproducten Kevin Murphy & Eleven
  (ecologisch/niet getest op dieren)
 • Persoonlijke aanpak
 • Persoonlijke groei & ontwikkeling door onze partner Qlick.
 • Na deze opleiding kan je bij elke kapper of zelfstandig aan de slag!
contact-header

Waarom kiezen voor Academie Verbist?

Informatie aanvragen

Wil je graag meer weten over deze opleidingen?
Vul vrijblijvend dit formulier in.
We nemen spoedig contact met je op.

  Veelgestelde vragen

  Ja, met bewijs van praktijkuren. Iets dat potentiรซle werkgevers zeer aantrekkelijk vinden.

  Je kan hiermee in elk kapsalon als volleerde kapper beginnen, onze studenten zijn zeer gegeerd op de arbeidsmarkt. Of je kan uiteraard zelfstandig aan de slag.

  Dit hangt af van welke opleiding je kiest en hoeveel dagen je per week komt. In onze Academie wordt opleiding gegeven van dinsdag tem zaterdag. We starten telkens om 9u en eindigen om 16u30. Op zaterdag tot 16u.

  Ja, je koopt al het kappersmateriaal bij ons. Dit is allemaal professioneel en degelijk materiaal, dat je bovendien steeds mee naar huis kunt nemen voor eigen gebruik.

  Aangezien we een budgetvriendelijk salon aan onze Academie hebben gekoppeld, waar elke dag vele modellen komen, kunnen we alle vaardigheden die jou tot topkapper maken steeds oefenen in een echt salon. Je oefent dus de meeste dingen door ze toe passen op echte klanten, niet op oefenhoofden. Hierbij ben je steeds onder begeleiding van onze docenten.

  Je wordt elke dag beoordeeld op je vaardigheden als kapper, uiteraard in functie van jouw niveau op dat moment. Je krijgt dus niet enkel punten op vaardigheden als snit & kleur, maar ook op klantvriendelijkheid, orde & netheid en adviesgesprek. Daarnaast leg je ook 2 maal per jaar een groot examen af, waaronder een echt showexamen - mรฉt catwalk!

  Wij kiezen ervoor ons eigen pad te bewandelen, omdat we geloven op die manier de รฉchte topkappers van morgen te kunnen blijven afleveren. Dit kan niet meer als we voor een erkende opleiding gaan. Dan zijn we gebonden aan het lesplan รฉn leerprogramma van de overheid, waarbij we niet zoveel praktijkervaring kunnen aanbieden die wij nodig vinden om in de kappersector het verschil te maken als kapper.

  Omdat we geloven dat het moet klikken tussen ons, organiseren we met iedereen een vrijblijvend info-gesprek. We geloven namelijk in de persoonlijke benadering en aanpak. Tijdens dit gesprek kunnen we kennismaken, alles in detail uitleggen en kan je de nodige vragen stellen. Hiermee heb je ook meteen een idee hoe het er aan toegaat op onze Academie. Achteraf kan je dan beslissen om je in te schrijven. Om een info-gesprek aan te vragen, klik je op deze pagina onderaan op de button!

  Deze opleidingen starten 2 x per jaar: in maart + september. Hoe lang ze duurt hangt af van het aantal dagen jij beslist te komen & welke opleiding je kiest.

  Een getuigschrift van onze opleiding met bevestiging van het aantal gepresteerde praktijkuren. Maar nog veel belangrijker: je krijgt een karrevracht aan ervaring mee, wat jou een immens voordeel geeft op de arbeidsmarkt!

  Indien je onder de 26 jaar bent, heb je recht op een verminderd abonnement bij De Lijn of NMBS. Hiervoor ontvang je bij de start van de opleiding een attest van ons.

  Ja, wij worden regelmatig gevraagd om deel te nemen aan evenementen, fotoshoots of modeshows... Wij nemen hier graag aan deel, aangezien dit een mooie extra is aan de opleiding. Je gaat op locatie, staat in een andere situatie, je ervaart eens stress op een andere manier. Dit geeft een surplus aan ervaring als je hier afstudeert. Hieraan deelnemen is zeker geen verplichting, maar zeker wel een ervaring!

  Een kijkje in onze Academie…